Un congolez este candidatul PRO România la o primărie din județul Giurgiu. Raymond Eminga a fost membru PSD timp de 6 ani și predă lecții de franceză gratuite copiilor din comună

Un bărbat originar din Congo este candidatul partidului PRO România condus de fostul premier Victor Ponta. Raymond Eminga are 55 de ani și a venit în România la 23 de ani.

Congolezul are 5 copii și predă lecții de franceză gratuită copiilor din satul Buturugeni (județul Giurgiu), acolo unde și locuiește, într-o casă românească veche.

Eminga a fost membru al PSD timp de șase ani, dar a plecat din partid spre PRO România ”din cauza a ce se întâmpla la nivel național” în formațiunea social-democrată:

„Mă bucur că mă aflu aici, acum, într-o conferinţă de presă a PRO România, partidul la care am aderat din iniţiativă personală după ce am plecat din PSD, unde am activat şase ani de zile. Ceea ce se întâmplă la nivel naţional a făcut să nu mă mai regăsesc în PSD şi aveam de ales ori să stau în afara vieţii politice, ori să ader la un alt partid politic. Eu am ales PRO România. Încerc să mă implic în activitatea politică pentru că am fost primit cu toată căldura în comuna Buturugeni şi recunosc că poporul român e unul cu un nivel ridicat de ospitalitate, ceea ce face ca Raymond să ajute un pic dacă poate. Eu, la ora actuală, predau gratis meditaţii de limba franceză copiilor din comună pentru că vreau ca mâine copiii să spună că au învăţat câte ceva de la mine. Şi eu sunt tată a cinci copii şi i-am învăţat să zică ‘bună ziua’. Trei copii stau în România, unul este în Franţa şi o fetiţă în Congo. În politică ideea este să contribui cu ce pot eu mai bun, am idei pe care cu colegialitate pot să le emit şi, dacă vor fi acceptate, să fie bine pentru România, pentru că am trăit mai mult timp în România, care mi-a devenit o a doua ţară, decât în Congo”, a declarat Eminga Raymond, citat de Agerpres.ro.

65Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *