Tăriceanu susţine că există o înţelegere între PNL şi PSD pe alegerea primarilor în două tururi

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, marţi, că Ludovic Orban şi-a asumat răspunderea pe revenirea la alegerea primarilor în două tururi, având o înţelegere cu PSD să depună moţiune de cenzură, să se declanşeze alegerile anticipate, iar proiectul de asumare să nu mai intre în procesul legislativ.

„Bineînţeles (că se elimină alegerea primarilor în două tururi dacă trece moţiunea-n.r). Dacă nu cumva asta este o înţelegere în spatele scene, în culise, înytre partidele mari. Al doilea partid este PNL. Sunt convins că peste 70% din primarii PNL-ului nu sunt încântaţi de alegerea primarilor în două tururi. Orban joacă o carte care să reprezinte costuri minime pentru el. Calculul pe care îl face el este personal. Suntem într-o mare suferinţă, în nicio ţară din UE nu se practică aşa ceva”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la TVR.

Liderul ALDE a afirmat că revenirea la alegerea primarilor în două tururi ar fi trebuit să se facă prin ordonanţă de urgenţă, nu prin asumare.

„Mie mi s-a părut mai corectă soluţia cu OUG. Această asumare a răspunderii introduce o problemă serioasă în politică, faptul că scurtcircuitează Parlamentul. Scoate din circuitul firesc al dezbaterii Parlamentul. Este un lucru grav. Legea spune că OUG se dezbate în Parlament, deci funcţionează mecanismul democratic. Ar fi fost mai bine OUG în loc de asumare. Orban joacă o carte a anticipatelor, vrea să provoace anticipatele. A preferat să meargă pe asumarea răspunderii, dacă urmează o moţiune şi trece el rămâne premier interimar până la desemnarea unui alt premier”, a adăugat Tăriceanu.

Guvernul a anunţat că îşi asumă răspunderea pe revenirea la alegerea primarilor în două tururi. În replică, PSD a anunţat că depune moţiune de cenzură.

136Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *