Steluța Cătăniciu, vicepreședinte ALDE: Nu accept ideea că magistrații nu trebuie să răspundă pentru erori sau abuzuri

Steluța Cătăniciu a transmis Guvernului Orban că, în cazul în care decide desființarea Secției pentru Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ), fie prin ordonanță de urgență fie prin asumarea răspunderii, atunci să nu mai conteze pe ALDE să sprijine Executivul.

,,Constat că, la ore târzii ale înserării, guvernul Orban a decis că are o mare problemă de rezolvat, între Crăciun și Revelion, și care nu suportă amânare: soarta României depinde de desființarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ.

Justificarea dlui Predoiu, cum că desființarea ar fi cerută de magistrați și de rapoartele de țară, ignoră că alţi nenumărați magistrați, dar mai ales cetățeni, susțin păstrarea acestei secții în numele unui principiu de bun simț, acela că și înfăptuitorii de dreptate, ca orice alți profesioniști, trebuie să dea socoteală într-un fel pentru faptele lor reprobabile, atunci când ele se produc.

Așa cum am atras atenția în repetate rânduri, SIIJ era bună pe când funcţiona sub pulpana DNA şi avea puterea de a influenţa deciziile judecătorilor prin cele peste 4000 de dosare pe care le ținea la sertar pentru șantaj. Acum, când conducerea SIIJ e aleasă de CSM, dintr-odată se pune la îndoială independența secției. Oare de ce nu am ridica această secție la rang de direcție la fel ca DNA sau DIICOT?

Sunt absolut de acord să corectăm ceea ce trebuie corectat, dar nu accept ideea că magistrații nu trebuie să răspundă pentru erori sau abuzuri. Au fost mult prea multe dovezi ale unor astfel de erori! Trebuie să facem lucrurile astfel încât să avem garanţia că orice roman este judecat pe baza probelor, şi nu după impresii sau informaţii!

Noi, ALDE, am votat în favoarea învestirii acestui cabinet doar pe baza promisiunii ferme, de onoare, că nu se va ajunge la situația care începe să se contureze: desfiinţarea SIIJ.

Anunţ public că nu vom renunţa niciodată la aceste principii!

Dacă alegeți să desființați SIIJ, fie prin OUG, fie printr-o nouă asumare de răspundere, pe noi, dragi colegi liberali de la guvernare, să nu mai contați.” a scris Steluța Cătăniciu pe Facebook.

387Distribuie:

3 comentarii la „Steluța Cătăniciu, vicepreședinte ALDE: Nu accept ideea că magistrații nu trebuie să răspundă pentru erori sau abuzuri

  1. Sunt intru totul de acord ca magistratii sa fie trasi la raspundere ptr greselile facut , cu intentie sau chiar fara intentie. Nu pot face orice vor fara a raspunde ptr acestea. Nu vreau sa expun cazul meu cand din 4( patru) procese, la 4( patru) complete de judecata din 4( pattu) capitale de judet, in baza aceluias contract, sa am doua sentinte favorabile si doua sentinte impotriva. Ma intreb : Nu ar trebui sa raspunde domnii magistrati sau doamnele magistrati care au dat sentinta favorabila? Sau cei care au dat sentintele nefavorabile? Intrebsm si du!!

  2. Sunteți nişte trădatori cărora nu le pasă decat de persoanele proprii to ce declarați sunt numai de fațadă , unde sunt discursurile luo Tăriceanu care lupta cu abuzurile lui Iohannis şi a statului paralel , palavre mereu am spus că joacă la două capete şi am avut dreptate aşa că nu o mai faceți pe corecții ipocriților

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *