Preşedintele ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu, cere demisia ministrului Sănătăţii, chirurgul Victor Costache, „ca un act de onoare”

„Ministrul multi-lateral dezvoltat al Sănătăţii trebuie să plece. A fi ministrul sănătăţii în România presupune foarte multă muncă şi timp dedicat problemelor grave cu care încă se confruntă sistemul medical din România. Totuşi, aflăm cu surprindere, că actualul ministru Victor Costache este un fel de Napoleon al medicinii şi politicii: el este ministru de luni până vineri şi chirurg practicant sâmbătă şi duminică”, se arată în comunicatul ALDE Sibiu.

Potrivit sursei citate, ministrul Costache a încălcat legea, asigurând clinicii unde operează, spitalul Polisano de la Sibiu, bani din care i-a fost plătit salariul de 4.000 de euro pe lună, echivalentul în lei.

„Contractul de 4.000 de euro pe lună încheiat cu Spitalul Polisano din Sibiu, la câteva zile după ce a depus jurământul de ministru al Sănătăţii, este de fapt o găselniţă tehnică pentru a continua contractul deja existent de mulţi ani cu acest spital privat. Şi nu ar fi nicio problemă. Doar că la alte câteva zile, conform presei centrale, domnul ministru Costache a adăugat cu pixul său pe proiectul privind desfăşurarea programelor naţionale de sănătate şi 3 spitale private din luna decembrie 2019. Unul dintre ele este Spitalul Polisano din Sibiu! Iar programul naţional este cel de boli cardiovasculare, mai exact chirurgie cardiovasculară copii, adică exact cazurile pe care medicul Costache le operează în week-end. Pe scurt ministru a asigurat firmei care deţine Spitalul Polisano resursele financiare pentru a-i putea plăti salariul său de 4.000 de euro pe lună şi ceva extra. Credem că un astfel de demers este contrar legii şi atinge sfera penalului, prin abuzul în serviciu. În mod normal ministrul Sănătăţii ar trebuie să demisioneze, ca un act de onoare şi să nu aştepte orgenele de control să îl cerceteze şi apoi judece pentru aceste decizii”, spune liderul ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu.

114Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *