Premierul Orban a numit în guvern încă un membru PMP controversat: Cătălin Bulf, implicat în scandalul internaţional „petrol contra şpagă” în anii 2000, a fost instalat secretar de stat

Cornel Cătălin Bulf a fost numit secretar de stat la Ministerul Economiei, potrivit unei decizii a premierului Ludovic Orban, publicată în Monitorul Oficial nr 22, din 14 ianuarie, scrie economica.net.

Bulf, care este acum preşedintele Partidului Mişcarea Populară, filiala Argeş, este un  personaj controversat al deceniului trecut. Numele lui Bulf a apărut într-un scandal internațional legat de programul “Petrol contra Hrană”, firma sa fiind suspectată că făcea comerț ilicit cu petrol irakian în timpul lui Saddam Hussein.

În 2005, o comisie de anchetă independentă a ONU (comisia Volcker) a făcut publice publice 270 de nume de persoane fizice și de firme care au fost recompensate de fostul dictator Saddam Hussein și care l-ar fi sprijint să vândă petrol, încălcând astfel sancțiunile ONU.

Printre cele 270 de nume se regăsea și cel al societății „Bulf Drilling”, firma care aparținea atunci lui Cătălin Bulf. Potrivit relatărilor din presa vremii, Bulf Drilling a fost pomenită și într-un raport prezentat Congresului American, în care se menționa că, sub paravanul programului „Petrol contra hrană”, firma lui Catalin Bulf făcea comerț ilicit cu petrol irakian, relatează g4media.ro

115Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *