Peste 1.800 de jandarmi, la datorie de Bobotează

Luni, 6 ianuarie a.c., peste 1800 de jandarmi, la nivel național, vor asigura, în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, măsurile de ordine publică, pentru desfăşurarea în bune condiţii a manifestărilor religioase prilejuite de Sărbătorirea Botezului Domnului (Boboteaza), în zona a peste 250 de lăcașuri de cult.

Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică și siguranța persoanelor atât în zona lăcașurilor de cult cât și pe traseele de deplasare ale participanților la diferitele procesiuni religioase care vor avea loc.
De asemenea, pentru prevenirea aglomerărilor de persoane în zonele de distribuire a apei sfinţite, vor fi create culoare special amenajate pentru accesul participanților.


Jandarmeria Română recomandă celor care vor să ia parte la aceste manifestări religioase, să adopte un comportament civilizat, calm și să respecte indicaţiile forțelor de ordine și ale organizatorilor. Totodată, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale și să evite conflictele de orice natură.


Dacă sunt martorii unor fapte antisociale, cetăţenii pot apela numărul unic de urgenţă 112.

67Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *