Micuța Eliana Maria din Sibiu are nevoie de ajutor. Ajutați-o pe Eliana să trăiască!

Mai jos redam cuvintele si prezentarea cazului de catre familie, intr-o postare pe facebook:

” Cel mai frumos cadou pe care ti-l poate da viata este sa devii parinte; sa iti ti copilul in brate si sa ii simti mirosul, sa te bucuri de cresterea copilului pe zi ce trece, sa te bucuri de zambetul copilului, de curiozitatea lor, de sanatatea lor.
In 14 August 2017 ni sa nascut si noua acest cadou minunat. Sa nascut copilul nostru ELIANA MARIA, ROBAS. Aveam cel mai perfect copil din lume. O fetita plina de viata si energie si mereu cu acel zambet stralucitor pe buze.
Viata lui ELIANA si viata noastra ca si familie a fost perfecta; modesta, implinita si cumpatata in toate.
Dar tot viata iti da ce-a mai urata lovitura!
In primavara a anului 2019 am observat ca fetita noastra di senin statea ore intregi sezuta jos si razamata de peretele cameri. Cand se ridica sus evita sa paseasca singura. Afara ie era frica sa calce pe gazon si iarba.
Ne am sesizat ca ceva nu e bine cu ELIANA MARIA.
Dupa mai multe analize si constultari, medici au descoperit ca ELIANA MARIA are o presiune craniana ridicata si astfel avind dificultati majore cu echilibrul ei.
Insa socul groaznic a avut loc dupa ce ni sa zis ca ELIANA MARIA la doar 1 an si 8 luni e diagnosticata cu cel mai urat diagnostic din lume:
TUMOARE CEREBRALA MALIGNA, mai exact Ependimom la creierul mic de gradul III.
ELIANA MARIA a fost internata in Mai 2019 la CLUJ si operata complet de catre cel mai bun Neurochirurg din Romania, Prof.Dr. Ioan.Stefan Florian.
Medicul a extras tumorul care era de o marime de 6 cm x 4 cm si 9 mm ( grosime) in cantitate de 100%. Dupa interventia chirurgicala au urmat 8 cure de citostatice la Institutul Oncologic Ion Chrinicuta Cluj ! E groaznic sa vezi ca parinte cum cade parul din cap la propriul tau copil si cat de grea e recuperarea dupa fiecare cura de citostatice.
Dar prin toate, SPERANTA ca va fi bine ne-a dat putere sa luptam impreuna.
Uneori vazand-o pe ELIANA cat de puternica e, desi noi eram indurerati, capatam iarasi putere de a lupta alaturi de fetita noastra. Acum in Decembrie 2019, ELIANA are 2 ani si 4 luni. Ultimile 8 luni din viata ei le a petrecut in Spital, crescand aici, invatand sa vorbeasca aici, jucariile ei fiind branulele si siringile, neavind o copilarie cum un copil ar fi avut nevoie. Cu durere in inima ca si parinte privim catre ELIANA, care cu lacrimi in ochisori ei, intinde mana catre medici sa fie strapunsa cu siringii de fel si fel.
Spre sfirsitul tratamentului, cand credeam ca totul merge bine, cand credeam ca recompensa luptei impotriva canceru-lui va fi vindecarea lui ELIANA, viata iarasi ne loveste in mod zguduitor si de data asta si mai dur si mai groaznic.
La actual-ul RMN ( Rezonata Magnetica Nucleara) facut in 20 Decembrie 2019, am aflat ca tumoarea a recidivat. Tumorul e crescut iarasi la o marime de 20 mm x 16 mm. Cure-le de citostatice nu au reusit sa elimine celulele canceroase.
Urmeaza ca ELIANA dupa 10 Ianuarie 2020 sa fie iarasi operata de Prof.Dr. Ioan Stefan Florian pt. a extrage din nou tumorul nou crescut.
De craciun pe 24 Decembrie 2019 , i-a fost administrat a 9 cura de citostatice in mod preventiv, pt. ca medici nu stiu cu ce rapiditate tumorul ar creste in lipsa tratamentului.
Avind in vedere ca la noi in Romania nu se poate face radiotherapie pana la varsta de 3 ani, medici din Cluj recomanda therapie cu protoni, adica radiere cu Proton. Insa In Romania nu EXISTA radiotherapie cu Protoni.
Dosarul lui ELIANA a fost trimis la mai multe centre din Germania, care aplica radiotherapie cu Protoni chiar si la copii de virsta lui ELIANA. Asteptam raspunsul lor, insa am fost informati deja ca costurile, in raport de cate sesiunii de Protoni sunt nevoie, sunt estimate la mai mult de 160.000 Euro.
Fiind o familie normala si modesta, noi NU putem acoperi aceste costuri.
Apelam in mod sincer, in mod desperat si deznadajduit, la bunatatea dumneavoastra pentru a o salva pe ELIANA MARIA.
Va multumim din suflet pentru ajutorul vostru.
Donatiile se poate face direct pe pagina Facebook.
Donatiile se mai pot face si privat in conturile.
IOAN ROBAS
RO26 BTRL RONC RT03 6211 9201 ( RON )
RO73 BTRL EURC RT03 6211 9201 ( EURO )

Detalii despre cazul fetiței găsiți și pe Facebook.

197Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *