Klaus Iohannis: Îl desemnez pe Ludovic Orban să formeze un nou guvern

Klaus Iohannis a anunțat joi, după consultările cu partidele parlamentare, că-l desemnează pe Ludovic Orban să formeze un nou guvern.

Guvernul liberal a avut o agendă reformatoare și a dorit să repare greșelile guvernelor PSD, în timp ce social-democrații se opun acestor schimbări, a declarat Klaus Iohannis.

PNL a dorit să aducă îmbunătățiri legislației electorală, prin reintroducerea primarilor în două tururi, iar PSD nu a dorit și a depus moțiune, a mai spus Iohannis.

  • ”După părerea mea, soluția corectă” e întoarcerea la electorat, adică organizarea de alegeri anticipate.
  • Am prezentat partidelor politice opțiunea mea privind anticipatele, unii au fost de acord, alții au spus că trebuie să se consulte în partid.
  • După ce m-am consultat cu toate partidele, îl desemnez pe Ludovic Orban să formeze un nou guvern.

După ce parlamentarii au votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban depusă de PSD, președintele a avut astăzi consultări cu partidele politice în vederea formării unui nou guvern.

PNL l-a propus pentru funcția de premier tot pe Ludov Orban, iar PSD și Pro România s-au dus la Cotroceni cu o propunere comună: Remus Pricopie. USR a pledat pentru alegeri anticipate, dar a subliniat că Dacian Cioloș e propunerea Alianței USR PLUS pentru postul de premier

152Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *