Iohannis s-a consultat cu partidele: PNL l-a propus tot pe Orban, PSD pe Pricopie, USR pe Ciolos

Presedintele Klaus Iohannis s-a consultat azi cu partidele parlamentare, in vederea desemnarii unui nou premier, dupa ce Guvernul Orban a fost demis miercuri prin motiune de cenzura.

PNL l-a propus tot pe Ludovic Orban pentru functia de premier, PSD pe Remus Pricopie, iar USR pe Dacian Ciolos. Celelalte partide nu au facut nicio propunere.

Totodata, PNL, USR si UDMR s-au declarat in favoarea declansarii alegerilor anticipate, afirmand ca se vor asigura ca noul guvern va primi vot negativ de doua ori in Parlament.

In schimb, PSD, PMP, ALDE si Pro Romania au spus ca sunt impotriva, argumentand ca nu exista un temei rational pentru a forta alegeri anticipate si ca derularea procedurii creeaza un imens blocaj administrativ si economic.

De asemenea, dupa consultari, presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat ca ia in calcul sesizarea Curtii Constitutionale in situatia in care presedintele Klaus Iohannis il va propune tot pe Ludovic Orban pentru functia de prim ministru.

Miercuri seara, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca va convoca, joi, partidele la consultari, iar seara va anunta numele noului premier desemnat.

124Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *