Fraudă în USR Cluj

Fraudă în USR Cluj. Nici măcar PSD-iștii n-au ajuns la asemenea performanță.

Conferința județeană a USR Cluj de ieri s-a încheiat cu invalidarea alegerilor pentru desemnarea candidaților la Consiliul Județean, potrivit actualdecluj.ro

Comisia electorală a partidului a descoperit o serie de nereguli pe mai multe dintre buletinele de vot, motiv pentru care a anulat alegerile.  „S-a consemnat că alegerile au fost fraudate. După ce s-au numărat voturile, s-au descoperit tot felul de nereguli, astfel că alegerile au fost invalidate”, a transmis o sursă internă pentru Actual de Cluj. Anularea unor alegeri în cadrul unei filiale de partid, pe motiv de fraudă, este o reală „performanță” la care nici PSD-iștii n-au reușit să ajungă.

USR Cluj și-a început în forță activitatea politică, acaparând o uriașă simpatie din partea clujenilor, devenind în scurt timp cea mai puternică filială a partidului din țară. De USR Cluj începuseră să se teamă cei mai puternici oameni politici ai momentului, reprezentanții PNL, oamenii care stau confortabil în fruntea Clujului de ani de zile și care se vedeau deja cu alegerile pierdute. Acum, aceiași liberali râd cu poftă că s-au temut tocmai de niște neaveniți în politică, de niște indivizi culeși de pe te miri unde, care imediat după alegerile din 2016 când s-au văzut cu sacii în căruță, cu mandatele în Parlament, au și început să-și dea singuri pumni în cap, să se saboteze și să se fenteze reciproc. În august 2018, Elek Levente – avocatul care pusese bazele filialei USR Cluj – a ales să demisioneze din funcția de președinte, fără să ofere prea multe explicații. În spatele deciziei sale – aveam să aflăm mai târziu – stau tocmai disputele interne pentru supremație, lupte care separă filiala în două tabere, prima aflată sub aripa senatorului Mihai Goțiu, iar cea de-a doua sub aripa deputatului Emanuel Ungureanu.

Senatorul Goțiu (foto jos) – educat pe sistem „occupy” – se simte mult mai USR-ist decât Ungureanu. La rândul său, deputatul Ungureanu (foto sus) – vânătorul bâlbâit de episoade medicale scandaloase – se simte mai îndreptățit să fie el vioara întâi. Fiecare dintre cei doi își duce propria bătălie, în detrimentul USR. Acum sunt mai agitați ca altădată, având în vedere că se apropie atât alegerile locale, cât și cele parlamentare.

Potrivit informațiilor Actual de Cluj, acțiunea de fraudare a alegerilor pentru stabilirea candidaților la Consiliul Județean ar fi fost provocată din teama că pe locurile elegibile vor ajunge tot oamenii din tabăra lui Emanuel Ungureanu, cum s-a întâmplat și la alegerile de luna trecută, când s-au desemnat candidații pentru Consiliul Local Cluj Napoca.

În ce-i privește pe cei din conducerea USR Cluj, sunt absolut inexistenți în spațiul public. Nu știe nimeni cine este sau cu ce se ocupă președintele Cătălin Sălăgean. Anonimi celebri sunt și vicepreședinții Radu Molnar și Ovidiu Nistor. Mai puțin anonim este vicepreședintele Cosmin Stoienoiu, care, spun sursele Actual de Cluj, în timpul său obișnuiește să fie șoferul senatorului Mihai Goțiu. Stoienoiu a fost suspendat din partid prin decizia Biroului Național, pentru o perioadă de un an, deoarece a accesat fără drept baza de date a partidului, stergând niște informații. Cam aceștia sunt oamenii, acesta e partidul.

141Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *