FDGR a pierdut 25 de mii de voturi pe mana lui Astrid Fodor. Mai are de unde pierde?

Statistica ne arata ca ritmul in care pierde FDGR voturi in epoca post-Iohannis va conduce la un final politic tragic pentru formatiunea etnicilor germani. Pentru cei care nu isi aduc aminte, Klaus Iohannis a castigat ultimele sale alegeri pentru functia de primar (cele din 2012) cu un total de 53.281 voturi. Patru ani mai tarziu , in 2016, cu sustinerea evidenta a Presedintelui Romaniei, Astrid Fodor pierdea “pe drum”, pe drumul spre Primarie, peste 25 de mii de voturi. Fodor a castigat cu 27.948 de voturi.


La momentul 2016 influenta Klaus Iohannis in Sibiu era hotaratoare, practic orice candidat sustinut avea garantata reusita daca presedintele “defila” cu el. Este de vazut in ce masura sibienii , dupa patru ani de mandat complet marca Astrid Fodor , mai sunt dispusi sa dea curs mesajelor presedintelui Iohannis, discrete sau mai putin, in ce masura realitatile din ultimii patru ani din Sibiu justifica sustinerea presedintelui pentru Astrid Fodor.


Tendinta pierderii de voturi “pe mana” lui Astrid Fodor s-a vazut si la Consiliul Local , acolo unde FDGR castiga in 2012 37.475 voturi , iar in 2016 22.664.

913Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *