Dan Paștiu, fondator Dabo Doner: „Mândru că sunt sibian….sau nu prea”

Patronul Dabo Doner, nemulțumit de montarea unor stâlpi blocatori pe trotuarul de la fast food-ul de pe Milea, reacționează într-o postare pe Facebook.

„Mândru ca sunt sibian….sau nu prea!

Am spus de câte ori am avut ocazia ca sunt un norocos și sunt fericit ca m-am născut in cel mai frumos oraș din lume. Am fost mândru când Sibiul a fost desemnat capitala culturală 2007, când cânta imnul României pentru Steliana Nistor la olimpiada, când Radu Niculescu marca contra lui Liverpool, când vedeam pe Eurosport Raliul Sibiului ca etapa de cupa mondiala datorită lui Sorin Itu, când vedeam cum juca Bogdan Mara semifinala de cupa europeană, cand CSU câștiga titlul și cupa României la baschet, când Marcel Manea devenea campion Balcanic,European și mondial la culturism, când Dani Natea devenea campion mondial la judo, când primarul nostru a câștigat alegerile prezidențiale și lista poate continua. Imi cer scuze dacă cineva se simte omis in aceasta scurta înșiruire de oameni care m-au făcut sa ma simt un mândru sibian.

Din păcate ieri am văzut și partea neplăcuta a faptului ca datorită muncii pe care o depun in mod susținut pentru ca un brand sibian, DAbo Doner, sa ajungă lider de piața in domeniul Fast Food nu am timp de socializare locala și probabil ca așa am ajuns sa fiu “faultat” de fiecare data când s-a putut. Este drept ca nu am mai intrat in Primarie de ceva timp, nici in clădirea poliției , nici in prefectura , nici la consiliul județean și nicăieri unde sunt oameni care iau decizii și poate asta nu ma ajuta, sau poate ca nu am vrut sa ma afiliez niciunui partid unde fiecare socializează și își trage pe cât posibil focul la oala lui, fiindcă nu e modul meu de a-mi trai viața, eu sunt plecat mai bine de jumătate din timp de acasă, de lângă copiii mei pentru a dezvolta national și chiar internațional acest brand sibian. Pentru unii poate e puțin lucru sau pentru alții e mult prea mult și ar trebui sa ma opresc, dar pentru mine sunt ore nesfărșite la volan, nopți nedormite sau dormite prin hotelurile din toate colțurile țării și Europei pentru a face din acest brand un bun national.

Am ajuns sa avem 52 de locații in România și 2 in Ungaria iar luna viitoare deschidem prima locație la Londra. Spun prima, fiindcă la anul avem in plan sa mai deschidem încă 5 doar in Londra și alte 10 in Spania, Moldova, Bulgaria și Germania, pe lângă alte 38 in România. Dar, așa cum se întâmpla de cele mai multe ori in loc sa ți se aprecieze munca și ce faci pentru orașul tău, ți se pun bete in roate mai mult ca oriunde.

Am fost sunat de primar de oraș și rugat sa duc DAbo și la ei, oferindu-mi tot sprijinul iar aici in Sibiu am încercat de nenumărate ori sa intru și eu la Târgul de Craciun și am fost respins de fiecare data fiindcă cineva trebuia sa aibă exclusivitate pe food oferit de primarie. M-am împăcat cu ideea și am deschis o locație lângă primarie dar, ce sa vezi, am avut nevoie de acțiune in instanța sa obțin autorizația de funcționare fiindcă aveam nevoie de acordul tuturor vecinilor din casa alaturata ( vecini care sunt plecați de mult din țara și sunt de negăsit) și, într-un final, după aproape doi ani am reușit sa obțin acordul de funcționare.

Nu trebuie sa citiți pana la sfârșit dacă va plictisesc cu nemulțumirile mele dar, chiar as vrea comentariile voastre, ale celor care aveți răbdare și curiozitate pana la sfârșit.

Luni dimineața m-au sunat de pe locația de pe Milea ca au venit niște oameni de la Primăria Sibiu care trebuie sa monteze niște stâlpi de limitare acces exact in fata locatiei acolo unde acum pe vreme de carantina, când nu avem voie sa iesim din casa, sa nu mai poată opri nici măcar livratorii sa-și ridice pachetele de mâncare comandate de acasă, de catre sibieni.


Oare chiar așa mult deranjau acești livratori ,mai ales in aceasta perioada când toate drumurile sunt mai degrabă pustii decât circulate sau pur și simplu creșterea DAbo deranjează pe unii?

Am încercat sa stau departe de orice disputa și de orice stare conflictuala și vreau sa ma mențin in nota asta dar, nu pot sa nu remarc ca in momentul in care DAbo solicita autorizație de funcționare avea nevoie de vestiar pentru angajați, baie pentru angajați, baie pentru clienți, flux tehnologic alimentar, chiuveta in fata, chiuveta in bucatarie pentru legume, chiuveta pentru tacâmuri, spălător , frigider legume, frigider legume tăiate, frigider carne, frigider brânzeturi, congelator carne, congelator legume etc. Ma întreb toate tonetele care au apărut acum peste tot unde au toate astea? Oare cum respecta și cum oferă mâncare sibienilor mai ales in condițiile actuale in care siguranța clientului ar trebui pusă pe primul plan? Nu am treaba cu alți antreprenori, fiecare își face treaba cum crede și cum știe sau, mai degrabă, cum li se permite dar, as vrea sa știu care este modul in care aceleași autorități acorda Autorizațiile de funcționare.

Nu știu ce fac alții și nici nu am făcut un titlu de lauda cu ce a făcut DAbo pentru sibieni dar nu pot sa nu spun ca pe starea de urgenta cât și pe starea de carantina ne-am oferit sa dam de mâncare gratuit multor concetățeni care erau in prima linie doar fiindcă eram singurii deschiși noaptea și înțelegeam ce greu trebuie sa le fie in acest război invizibil ( sau poate prea vizibil).

Acum când s-a inchis tot DAbo Milea a trecut pe program non-stop tocmai pentru a fi alături de sibieni chiar dacă noapte Sibiul e pustiu ca după un atac nuclear. Nu sunt un plangacios și nu cer favoruri cer doar echitate și putina înțelegere pentru sibieni dar acum simt din păcate mult venin și chiar nu pot înțelege de ce și de unde atâta răutate.

Ca sa intelegeti ce înseamnă DAbo, ca firma din Sibiu, in 2019 a ocupat locul 4 in topul firmelor din România și are 165 Angajați doar in Sibiu și a plătit in 2019 3498781 RON ( nici măcar un milion de euro) taxe și impozite doar pentru locațiile din Sibiu. Iar la nivel national a avut in 2019 peste 1000 de angajați și o cifra totala de afaceri de peste 22 mil de euro. Revin la întrebarea din titlu…..mândru ca sunt sibian? PS. Când am scris mi-am asumat și comentariile negative ,care vor apărea cu siguranța, dar promit ca voi încerca sa răspund la cât mai multe indiferent ca sunt pozitive sau nu tocmai.”

119Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *