CSM a decis că procurorul Cristian Popescu, care i-a ținut pe polițiști la poarta lui Gheorghe Dincă până dimineața, își poate relua activitatea la locul său de muncă

Procurorul Cristian Popescu a fost suspendat după declanșarea unei anchete disciplinare, în condițiile în care acesta, potrivit parchetului General a încălcat mai multe dispoziţii din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, dar şi articole din Constituţie şi Codul de procedură penală.

Știrea inițială: De ceva timp, Inspecția Judiciară a demarat o anchetă disciplinară la adresa lui Cristian Popescu. Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) au dispus începerea urmăririi penale pentru abuz în serviciu pe numele procurorului Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, el fiind acuzat că a nu a dispus pătrunderea organelor de poliţie în locuinţa lui Gheorghe Dincă.

Parchetului General a emis un comunicat potrivit căruia procurorul Cristian Ovidiu Popescu a încălcat mai multe dispoziţii din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, dar şi articole din Constituţie şi Codul de procedură penală.

Totodată, procurorul este acuzat că ar fi respins propunerea poliţiştilor de a pătrunde în domiciliul lui Dincă, dispunând efectuarea percheziţiei domiciliare începând cu ora 6,00 a zilei de 26 iulie, deşi obţinuse mandat de percheziţie la ora 3,04, citim pe EVZ.RO

68Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *