Cristina Ţopescu va fi incinerată la Crematoriul Vitan Bârzeşti. BOR refuză să țină slujbă la încinerarea

Este oficial, Cristina Țopescu nu va avea parte de o slujbă de înmormântare. BOR  refuză să facă slujbă pe motiv că decizia acesteia de a fi incinerată contravine tradițiilor creștinești.

„Nu se face slujba de înmormântare pentru cei incinerați, întrucât prin incinerare se distruge în mod programatic și artificial trupul (subiectul concret al înmormântării). În creștinism, sufletul și trupul persoanei umane sunt prețuite împreună, nu separat, demnitatea lor fiind păstrată și după moarte. La dorința familiei, depunerea la capela cimitirului Bellu are că scop facilitarea accesului tuturor celor care doresc să își ia rămas bun de la profund regretata jurnalistă. Nu este o excepție, dar solicitările de depunere într-o capela pentru persoane care urmează să fie incinerate sunt rare. În cazul acesta concret este vorba și de o persoană publică”, a declarat Nicolae Bănescu

Cristina Țopescu a fost găsită moartă, duminică, 12 ianuarie, în casa ei din Otopeni. Familia acesteia a decis ca trupul să-i fie incinerat, menționând chiar dorința fostei prezentatoare, gest care a stârnit o mare controversă.

Cristina Țopescu și-ar fi dorit să-și doarmă somnul de veci lângă tatăl ei, Cristian Țopescu, care se află îngropat în Cimitirul Ghencea Militar, susţin surse din anturajul jurnalistei, potrivit Cancan.

Mai mult, mama jurnalistei, Rodica Țopescu, s-ar fi împotrivit inițial deciziei de incinerare. Dar, după discuțiile cu ceilalți membri ai familiei, care au susținut această hotărâre, mama fostei prezentatoare TV se pare că nu a mai avut încotro și a trebuit să accepte faptul că trupul fiicei se va transforma în cenușă.

Mesajul familiei Cristinei Țopescu

„Cu mare tristeţe anunţăm prematura trecere în nefiinţă a Cristinei Ţopescu. Pe această cale vă aducem la cunoştinţă că trupul neînsufleţit va fi depus la capela cimitirului Şerban Vodă (Bellu) miercuri 15 ianuarie ora 14:00. Va fi incinerată conform propriei dorinţe în data de joi 16 ianuarie 2020 la Crematoriul Vitan Bărzeşti. Familia îndurerată. Rugăm păstrarea decenţei şi a discreţiei cuvenite unor astfel de momente grele”, este mesajul transmis de familia Cristinei Țopescu.

Viața Cristinei Țopescu înainte de jurnalism

Cristina Țopescu s-a născut pe 4 iulie în Oradea. A fost primul copil al lui Cristian Topescu, din prima lui căsătorie. Vedeta mai avea doi frați, Cristian și Sebastian.

Cristina Țopescu a fost absolventă a Facultății de Limbi Străine din București, secția Engleză – Italiană. Înainte de 1989, în perioada când nu a avut serviciu, a trăit din meditații, a fost corector la revista „Contemporanul”, a scris la revista „Cinema”, a tradus filmele care circulau pe casete video.

198Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *