Coronavirus – Un turist chinez a murit în Franţa; primul deces înregistrat în Europa

Un turist chinez în vârstă de 80 de ani, infectat cu noul coronavirus şi internat în Franţa de la sfârşitul lunii ianuarie, a murit, acesta fiind primul deces din această cauză înregistrat în Europa, a anunţat sâmbătă ministrul francez al Sănătăţii, Agnes Buzyn, citat de Reuters şi AFP.

Victima este un bărbat originar din provincia chineză Hubei, regiunea aflată în centrul epidemiei, care a sosit în Franţa la data de 16 ianuarie şi a fost internat la 25 ianuarie în condiţii de izolare, relatează agenţia DPA.

Fiica bărbatului a fost de asemenea internată în spital cu virusul Covid-19, însă viaţa sa este în afara oricărui pericol şi urmează să fie externată curând, a spus Buzyn.

Decesul este ”primul din afara Asiei, primul din Europa”, a subliniat ministrul în timpul unei informări de presă.

Anterior, doar trei decese fuseseră raportate în afara Chinei continentale, în Filipine, Hong Kong şi Japonia.

”Am fost informată aseară” despre aceast deces, a precizat Agnes Buzyn. Starea de sănătate a acestui pacient, internat la spitalul Bichat din Paris, ”s-a deteriorat rapid şi de câteva zile se afla în stare critică”, a adăugat ministrul.

Şase pacienţi din cele unsprezece cazuri confirmate cu coronavirus în Franţa rămân internaţi, iar starea lor de sănătate nu suscită îngrijorări, printre aceştia numărându-se cei cinci britanici infectaţi în Alpi, în timp ce patru sunt vindecaţi, a adăugat Buzyn.

Epidemia de pneumonie virală cu virusul Covid19, detectată în China în decembrie în provincia Hubei, a infectat peste 66.000 de persoane şi a provocat decesul a peste 1.500 în ţară.

În afara Chinei continentale, aproape 600 de cazuri de contaminare au fost confirmate în aproximativ treizeci de ţări şi teritorii, inclusiv un prim caz anunţat vineri pe continentul african.AGERPRES

171Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *