Concertele Noului An de la Filarmonica de Stat Sibiu – SOLD OUT!

Toate cele trei Concerte Extraordinare ale Noului An, programate în 9, 10 şi 11 ianuarie 2020 la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu, sunt Sold Out! Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de dirijorul argentinian TULIO GAGLIARDO. Pe scenă vor mai urca soliştii SVETLA KRSTEVA (soprană) şi AYDIN USTUK (tenor) precum şi dansatorii CARLOS VILÁN şi LAURA DAGANZO MORALES. Evenimentul va avea loc la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu şi este organizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu.

Cu un format inedit care include, pe lângă secvenţele muzicale şi momente de dans, cele trei Concerte ale Noului An de la Sibiu s-au dovedit a fi – şi în acest an – cel mai aşteptat moment cultural al acestei perioade. Cu două zile înainte de primul eveniment, toate biletele pentru cele trei concerte au fost epuizate.

Programul concertelor cuprinde compoziţii semnate de Johann Strauss, Joaquin Turina, Georges Bizet, Franz Lehar, Giuseppe Verdi, Agustin Lara.

Născut în Buenos Aires, TULIO GAGLIARDO şi-a urmat studiile la Conservatorul Naţional şi la Universitatea din Cuyo. După o activitate muzicală intensă în Argentina, a trăit 20 de ani în Spania, timp în care şi-a trecut în palmares peste 20 de opere, 40 de operete şi 2000 de lucrări. S-a bucurat de concerte în toată lumea şi a colaborat cu solişti de renume mondial. În 2006 a fost angajat ca şi director muzical la Teatrul de Operă şi Balet din Izmir, iar în prezent este dirijor principal în aceeaşi instituţie care a fost recunoscut ca şi cel mai bun Teatru de Operă şi Balet din Turcia.

YDIN USTUK s-a născut în Turcia, şi-a început cariera la Opera de Stat, cu debutul în opera Tosca de Giacomo Puccini. În 1992 i s-a oferit o bursă pentru a studia la Accademia d’arte Lirica e Corale di Osimo în Ancona, Italia, unde a fost premiat cu diplomă de excelenţă academică. Debutul internaţional din Milano îi aduce numeroase invitaţii în săli de opere faimoase din lume, dar şi concerte şi recitaluri atât în ţara natală cât şi în alte ţări din Europa. A participat 6 ani la rând în Festivalul Internaţional de Operă şi Balet din Aspendos. În prezent este solist la Opera de Stat din Turcia şi profesor la Conservator.

Născută în Bulgaria cu origini spaniole, SVETLA KRASTEVA şi-a urmat studiile la Academia de Muzică din Sofia, unde a studiat pian şi canto. A debutat la Teatrul din Sofia cu opera Nevestele vesele din Windsor de Otto Nicolai. Până în prezent a concertat în marea majoritatea ţărilor din Europa, Africa de Sud şi America de Sud.

Datorită bursei acordate de către Academia Teatro alla Scala din Milano şi premiului I de la Concursul Internaţional de canto din Treviso, a avut oportunitatea de a concerta în mai multe teatre şi opere, dar şi de a cânta împreună cu nume importante din lumea muzicii classice.

CARLOS VILAN s-a născut în Buenos Aires, a început să înveţe dansuri populare la vârsta de 4 ani, iar la 5 ani a avut debutul la Teatrul Colon din oraşul natal. În 1985 îşi termină studiile şi călătoreşte în Spania pentru a se perfecţiona şi lucra cu nume mari al dansului spaniol. De-alungul timpului şi-a trecut în palmares balete celebre, piese de teatru şi filme cu premii, atât dansator cât şi coregraf. A fost apreciat şi a colaborat cu mulţi artiţti cu renume mondial, dintre care o putem menţiona pe Maya Plisetskaya. În prezent este dansator şi coregraf la Teautrul de Opera şi Balet din Izmir, Turcia.

Evenimentul face parte din Stagiunea 2019-2020 „Beethovenescu”.

Partenerul evenimentului: Rotary Club Sibiu

Laurenţiu Străuţ

Comunicare şi Relaţii Publice

www.filarmonicasibiu.ro

comunicare@filarmonicasibiu.ro

91Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *