Comunicat de presă – Ovidiu Gheorghe Tocaciu, preşedinte ALDE Sibiu

Scrisoare deschisă către prefectul Sibiului

Organizaţia ALDE Sibiu urmăreşte raportările făcute de instituţia dvs presei privind numărul de teste efectuat pe pacienţi suspecţi de coronavirus. Am constatat însă că se aplică o dublă măsură. Astfel în luna martie DSP Sibiu a testat preşedinta Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean, şi consilierul-candidat la Primărie, Adrian Bibu. Motivaţia anunţată atunci a fost că aceştia au participat la o şedinţă cu un parlamentar liberal care era infectat COVID-19. Au fost testaţi atunci zeci de parlamentari şi lideri PNL din teritoriu, deşi procedura de testare anunţată de Institutul Naţional de Sănătate Publică era alta. Dar am aflat că în 13 martie această procedură s-a schimbat pentru a putea fi astfel testaţi liderii PNL prezenţi la şedinţă.

Acum în judeţul Sibiu avem multiple posibile focare de coronavirus datorită infectării unor muncitori de la o fabrică din Cisnădie. Totuşi doar pentru 39 din 297 muncitori s-au făcut teste COVID-19, aceştia fiind toţi cu simptome şi spitalizaţi. De ce nu se testează toţi angajaţii fabricii? O testare ca în cazul liderilor PNL ar arăta dimensiunea problemei şi ce persoane trebuie carantinate. Simpla izolare la domiciliu s-a dovedit deja în multe cazuri ineficientă.

Avem şi un alt exemplu de ieri de la Suceava, unde la un Centru rezidenţial s-au testat toţi pacienţii şi personalul: peste 300 de persoane. Dacă acolo s-a putut, la Sibiu de ce nu se poate? Mai ales că avem şi o linie de testare locală la Spitalul Judeţean.

Cerem oficial ca toţi angajaţii de la fabrica din Cisnădie să fie testaţi de urgenţă pentru a se lua măsuri corecte şi eficiente de combatere a răspândirii coronavirusului!

 De asemenea, pentru transparenţă reală, să ne comunicaţi oficial câte persoane s-au testat în judeţul Sibiu până acum, nu doar numărul de teste. Ştim că unii pacienţi beneficiază şi de 3-4 teste.

Ovidiu Gheorghe Tocaciu – preşedinte ALDE Sibiu

199Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *