Cetățeanul Iohannis Klaus pune la dispoziția PNL, în mod abuziv, Președinția României în scopul de a facilita acestui partid câștigarea alegerilor

Pe mine nu mă revoltă ceea ce face cetățeanul Iohannis Klaus, dimpotrivă, consider că societatea trebuie să găsească mijloacele potrivite pentru a-l reeduca și a-l aduce la normalitate.

Așa trebuie procedat cu toți semenii noștri care, dintr-un motiv sau altul, ajung să comită acte anti – sociale, de încălcare repetată a legii și de sfidare a normelor de conviețuire.

Dl Iohannis Klaus trebuie tratat cu compasiune și trebuie să i se explice de către români că legea este aceeași pentru toți și nu îți este permis,în plină campanie electorală, să folosești bunurile care ți s-au pus la dispoziție în scopul atingerii unor interese personale. De pildă, Iohannis Klaus are în folosință Palatul Cotroceni pe care cetățenii i l-au oferit cu bună credință pe timpul exercitării mandatului de reprezentare a României. Palatul, funcționarii care deservesc instituția prezidențială, mobilierul și aparatura tehnică nu pot fi folosite în scop personal, ci doar în folosul întregii națiuni. Totuși, cetățeanul Iohannis Klaus își însușește aceste facilități, ceea ce reprezintă abuz în serviciu. El pune la dispoziția PNL, în mod abuziv, Președinția României în scopul de a facilita acestui partid câștigarea alegerilor.

Trebuie să i se explice acestui om că, de pildă, un șofer de autobuz nu își poate pavoaza mașina cu sloganuri electorale deoarece încalcă legea. Nici taximetristul nu poate face asta. La școală, nu ai voie să faci propagandă politică, nici în armată. Avem o lege electorală pe care trebuie să o respectăm cu toții, dacă vrem să fim buni cetățeni.

De pildă, eu nu îmi permit ca în emisiunile mele de televiziune, pe parcursul campaniei electorale, să înclin balanța discuțiilor, în mod explicit, în favoarea unui partid sau altul. Dacă aș face acest lucru, CNA ar sancționa postul de televiziune cu amenzi grele.

Cetățeanul Iohannis Klaus, cu de la sine putere, folosește în mod fraudulos conferințele de presă de la Cotroceni pentru a îndemna lumea, pe față, să nu voteze cu un anumit partid. În acest scop, convoacă la Palatul Cotroceni toate posturile de televiziune, punându-le în situația de a încălca împreună legislația electorală. Este evident că cetățeanul amintit face pe nebunul, folosind imunitatea în mod abuziv, dar asta nu înseamnă că trebuie să procedăm și noi la fel. Românii au datoria să fie cetățeni model, presa, de asemenea, prin aceasta oferindu-I un exemplu de urmat cetățeanului Iohannis.

Nu știu ce fel de educație a primit acasă acest cetățean, probabil, din motive care îmi scapă, părinții săi nu au reușit, în cei 7 ani de acasă, să îi formeze caracterul în așa fel încât să înțeleagă că legea este una pentru toți și trebuie respectată cu sfințenie. Adevărul este că dacă nu ai cei 7 ani de acasă, nimeni nu ți-i poate da înapoi pe parcursul vieții.

Desigur, partea proastă a acestei chestiuni este că am votat un om, l-am făcut președinte și comandant suprem al Armatei, iar acum, acesta își folosește prerogativele în mod individualist și meschin. N-avem ce face, trebuie doar să ne fie învățătură de minte. Putem specula, evident, că atunci când comandantul suprem face propagandă unui singur partid, democrația este în pericol, dar să nu mergem chiar atât de departe. Să sperăm că nu îi va da prin cap comandantului suprem să folosească oștirea în scop electoral. Dar și dacă vreodată ar avea acest gând nesăbuit, sunt sigur că ostașii țării nu îi vor da ascultare.

Probabil că observați stilul împăciuitorist al acestui articol. Nu sunt, repet, revoltat, îmi este doar milă de românul Iohannis Klaus, cetățean anti- social, cu comportament anti-social, pe care nu îl mai poți schimba la această vârstă. Ceea ce le pot spune cititorilor este să nu procedeze în viață precum Iohannis Klaus, chiar dacă el demonstrează că poți ajunge la cea mai înaltă funcție în stat fără să ai o bună educație cetățenească și să respecți legile țării. Avem în fruntea statului un zurbagiu și trebuie să ne obișnuim cu această situație în care ne vom afla încă patru ani. Cu calm, vom trece peste și vom scăpa. Trebuie să procedăm la fel ca atunci când un vecin mai turbulent strică liniștea în cartier, cel mult să sunăm la 112. Partea proastă este că nu pot îndemna pe nimeni să sune la 112 în timpul conferințelor de presă ale lui Iohannis Klaus Werner deoarece acest număr de urgență are altă bună întrebuințare, mai ales acum, pe timpul pandemiei. Cetățeanul Iohannis Klaus Werner încalcă legea în direct și la o oră de vârf.

Să stăm calmi, apa trece, pietrele rămân, am avut, de-a lungul istoriei noastre, situații nenumărate în care am fost supuși unor mari nedreptăți și silnicii. Ceea ce face acum amintitul cetățean este chiar floare la ureche și nu va chimba destinul poporului român. Ceea ce mă bucură este faptul că cetățenii români de etnie română îi pot da o lecție de respectare a legii și spirit cetățenesc cetățeanului român de etnie germană Iohannis Werner Klaus. Prin bun simț, prin comportament echilibrat îi putem demonstra acestui cetățean că suntem cu mult mai buni ca el.
Și poate, cine știe, până la finele mandatului, românii pot să-și educe președintele și să îl aducă pe calea cea bună.

Gheorghe Smeoreanu – Să îi dăm o lecție de civism cetățeanului Iohannis Klaus

151Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *