Cea mai mare taxă de salubrizare din țară este la Sibiu

O persoană care locuiește singură în Sibiu va trebui să plătească o taxă de salubrizare de trei ori mai mare față de cele care locuiesc în București, Cluj-Napoca sau Iași, dacă Regulamentul Consiliului Local Sibiu va fi adoptat în forma în care a fost pus în dezbatere publică, scrie Mediafax.

Operatorul de salubritate SOMA îşi doreşte schimbarea regulamentului actual, când plata se face per persoană, într-un tarif unic pe gospodărie, indiferent de numărul de persoane care trăiesc în respectivul spaţiu.

Acest regulament supus votului Consiliului Local înseamnă tarif mic pentru familiile mari şi tarif uriaş, mărit de cel puţin 3 ori pentru cei care locuiesc singuri sau pentru familiile formate din două persoane.

Potrivit regulamentului pus în dezbatere publică, tariful per gospodărie pentru toţi sibienii va fi de 430 de lei pe lună (pentru anul 2021) – abonamentul Practic.

Asta înseamnă 35,83 de lei pe lună pentru cei care locuiesc singuri, de trei ori mai mult decât au plătit până în decembrie 2020, deşi cantitatea lor de deşeuri nu s-a schimbat.

Familia formată din două persoane va plăti lunar 17,91 de lei/persoană, cu 5 lei mai mult decât o făceau până în prezent, respectiv 10 lei în plus pe lună per gospodărie.

Preţul noului abonament va aduce însă o scădere pentru familiile cu minim persoane. Un calcul simplu arată că o familie de 4 persoane plătea până acum 48 de lei pe lună, iar după intrarea în vigoare a noului regulament va plăti 35,83 de lei pe lună. Practic, într-un an, familia nu mai are taxă de salubrizare de peste 570 de lei, ci va plăti la fel ca cel singur, respectiv 430 de lei.

Sursa: Mediafax

463Distribuie:

2 comentarii la „Cea mai mare taxă de salubrizare din țară este la Sibiu

  1. Va rugam sa ne explicați ” babeste” cum ati ajuns la această concluzie? la suma respectiva. Adică eu sunt împreună cu un copil cu handicap să platesç mai mult decât o familie mai mare. Nu mi se pare logic, adică eu fac economii să mă lipsesc de una de alta să platesç mai mult decât o familie care face gunoi mai mult decât mine. Fiecare să suporte pentru cât face. Sigur nu ce spuneti? Sunteți de acord?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *