Autoritatea Teritorială de Ordine Publică – ATOP caută soluții pentru gestionarea problemei urșilor din județ

[pl_row]
[pl_col col=12]
[pl_text]

Membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică -ATOP, s-au întâlnit într-o sedință extraordinară, marti 12.11.2019, la sediul Consiliului Județean Sibiu, pentru a analiza posibilitățiile de aplicare a procedurii implementate cu succes de autoritățile din Hunedoara, în ceea ce privește gestionarea problemei urșilor.

Adoptarea exemplelor de bune practici în ceea ce privește gestionarea problemei urșilor a fost solicitată de către președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean  membrilor ATOP, în ședințele anterioare, pentru a găsi soluțiile cele mai eficiente, prevenind  asftfel situațiile nedorite  cu care județul Sibiu s-a confruntat.

La ședință a participat prefectul județului Sibiu Maria Minea, reprezentanți ai serviciilor deconcentrare din  județ: Agenția Județeană pt. Protecția Mediului; Direcția pt. Agricultură Județeană Sibiu, Direcția Silvică Sibiu, Garda Forestieră Juețeană, Direcția Sanitar Veterinară și pt. Siguranța Alimentelor, Garda națională de Mediu – Comisariatul Județean.

De asemenea au fost invitați domnul lt. Col. Viorel Timofteiu de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Hunedoara și domnul Iain Trewby de la Asociația Flora&Fauna International, asociație ce colaborează cu autoritățile hunedorene, care au detaliat celor prezenți modul de operare în Hunedoara și au răspuns întrebărilor ce s-au ridicat de către autoritățile sibiene.

Prefectul județului a spus că va emite un ordin în vederea constiturii unui grup de lucru care să  elaboreze cele mai bune proceduri de soluționare  generate de prezenta urșilor în comunitățiile umane. Concluzia desprinsă în urma întâlniri a fost aceea că toate aspectele referitoare la gestionarea urșilor trebuie reglementate unitar la nivel național

 În opinia președintelui ATOP Sibiu, Pavel Bichicean ”întâlnirea de azi a reprezentant un pas foarte important spre îndeplinirea condițiilor și a împrejurărilor care să conducă la finalizarea unei preocupări  a noastră a tuturor celor care compunem ATOP”.

[/pl_text]
[/pl_col]
[/pl_row]

49Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *