Apel al tinerilor către candidați: vrem o dezbatere!

Invitat aseară la Europa FM într-o emisiune cu jurnalistul Tudor Mușat despre „ce-și doresc tinerii de la viitorul președinte, de la politicieni, în general”, Gabriel Carnariu, noul președinte al Consiliului Tineretului din România (CTR) a făcut apel la Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă să iasă din zona de confort și să intre „în același ring”.

Ambii candidați ar trebui, în momentul de față, să iasă în față, să aibă o dezbatere reală în fața tinerilor, în fața societății. Că o fi la televizor, la radio, tinerii au nevoie să cunoască mai bine candidații. Tinerii sunt formați ca la un liceu sau la o facultate, au nevoie să examineze foarte bine subiecții. Avem doi subiecți, Klaus Iohannis și Viorida Dăncila, și vrem să îi analizăm, să cunoaștem concret pe cine punem ștampila. Nu ne interesează orgoliile, pozitionările lor, ci să cunoaștem viziunea fiecăruia.

Doi candidati puși în acelasi ring – un contracandidat îi va pune mereu întebări interesante celuilalt. […] Suntem o generație care a crescut cunoscând ce înseamnă să ieși din zona de confort. Vrem să îi vedem cum ies din zona de confort, să le vedem fața în alte situații decât cele care le sunt convenabile.

Întrebat de faptul că președintele Iohannis nu vrea să dezbată cu Viorica Dăncilă pe motiv că ar fi slab pregătită, președintele CTR a întârit apelul său:

Nu trebuie să o vezi pe Viorica Dăncilă, fostul premier, ci pe Viorica Dăncilă contracandidatul tău le președinție. Noi sustinem o dezbatere, dar susținem și ideea de a cunoaște candidatul. Contează foarte mult ca fiecare candidat să iasă din acel spațiu al sau.

În cadrul emisiunii, președintele CTR a vorbit pe larg despre cifrele și graficele care demonstrează că tinerii din România au ieșit la vot pe care și noi vi le-am arătat zilele trecute în încercarea de a pune stopa fake news-ul potrivit căruia tinerii nu ar fi participat în număr mare la primul tur al alegerilor prezidențiale din noiembrie 2019.

Gabriel Carnariu, fost lider al Federației Tinerilor din Bacău, a fost ales la sfârșitul lunii octombrie președinte al Consiliului Tineretului din România (CTR), structură care reunește 23 structuri federative cu o rețea de peste 400 de organizații de și pentru tineret din țară, fiind singura structură din România afiliată la Forumul European pentru Tineret (European Youth Forum) și Organizația Mondială pentru Tineret (World Assembly of Youth).

44Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *