ALDE Sibiu: Tablete elevilor în locul manifestărilor gen „Fii satului”

„În plină pandemie Guvernul a descoperit că şcoala online nu prea poate funcţiona în mediul rural şi nu numai, datorită lipsei dotărilor în familii. Câţi copii la ţară au internet şi computer sau tabletă?”, precizează ALDE Sibiu într-un comunicat primit la redacție.

„ALDE Sibiu a găsit soluţia pentru ca toate primăriile din judeţ să achiziţioneze tablete pentru toţi copiii care nu au astfel de dispozitive.

 An de an primăriile au alocat în bugetul local, la fel ca şi Consiliul Judeţean, sume foarte mari pentru manifestări culturale gen Fii Satului şi altele. Anul acesta nu se mai pot organiza. Aşa că propunem ca toate consiliile locale din judeţ să aloce banii respectivi de urgenţă pentru achiziţia de tablete pentru copiii care au nevoie. Costul mediu al unei tablete este 100 de euro. Ştiind că majoritatea comunelor din judeţ au alocat câte 8.000-10.000 de euro pe anul acesta pentru Zilele localităţii, aceşti bani pot fi folosiţi acum prin rectificare bugetară locală pentru tablete. Astfel se pot dota toţi copiii din judeţ cu tablete pentru educaţia online.

Trebuie doar să se vrea. Ştim că an de an pentru unii erau foarte rentabile Zilele localităţii sau Fii Satului. Hai ca măcar în pandemie să nu ne mai gândim tot la buzunarul nostru şi să dăm o tabletă pentru fiecare copil care nu are din judeţ!”, se arată în comunicatul ALDE Sibiu semnat de Ovidiu Gheorghe Tocaciu,  preşedinte ALDE Sibiu

184Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *