ALDE Sibiu, solicitare către Prefectură și CJ Sibiu: „Vă rog insistent să spuneţi public câte persoane sunt infectate la Sibiu şi starea lor”

ALDE SIBIU: Scrisoare deschisă către prefectul Mircea Creţu şi preşedintele CJ, Daniela Cîmpean

Domnule prefect Mircea Creţu aveţi în aceste zile o mare responsabilitate de a gestiona situaţia de criză medicală la nivelul judeţului Sibiu. Facem un apel public la dumneavoastră de a lăsa deoparte interesele electorale ale partidului de guvernământ şi de a gestiona informaţiile publice. Sibienii din tot judeţul sunt speriaţi de LIPSA totală de informaţii de la nivelul Instituţiei Prefectului. Aţi primit o circulară de la un secretar de stat din M.A.I. care vă interzice să daţi publicităţii numărul de teste făcute în judeţ şi numărul de bolnavi depistaţi. Această circulară contravine Legii 544 privind transparenţa instituţiilor publice şi nu ajută populaţia, din contră, face loc la apariţia de informaţii din diferite surse neoficiale, care stârnesc panică.

Vă rog insistent să spuneţi public câte persoane sunt infectate la Sibiu şi starea lor.

Doamnă preşedinte Daniela Cîmpean recentele cazuri de personal medical bolnav cu COVID-19 din Spitalul Judeţean Sibiu ridică un semnal de alarmă. Personalul medical din spital, la ora actuală, o parte este izolat la domiciliu, iar ceilalţi trebuie să vină la muncă. Personalul medical se teme pentru viaţa lor şi mulţi, datorită lipsei informaţiilor oficiale clare, vor refuza să mai vină la muncă în zilele ce urmează, generând blocaje în acordarea actului medical.Să precizaţi măsurile luate pentru protecţia personalului medical din spitale. Conform asistentului medical infectat, aceste măsuri au fost doar pe hârtie, nu şi în realitate! Dispuneţi un control de urgenţă al Consiliului Judeţean la Spitalul Judeţean Sibiu. Am remarcat multe apariţii în presa locală despre nereguli sesizate de angajaţi la respectarea procedurilor de către managementul acestui spital”,  a transmis printr-un comunicat de presă, președinte ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu.

767Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *