ALDE SIBIU: Scrisoare deschisă către preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu

Astăzi am trimis către conducerea Consiliului Judeţean Sibiu o scrisoare în care organizaţia ALDE Sibiu face propuneri concrete pentru a se lua măsuri rapide în beneficiul cetăţenilor judeţului Sibiu.

Vă redăm mai jos textul scrisorii cu speranţa că autorităţile judeţene măcar acum vor lua deciziile necesare şi nu vor mai amâna până în ultimul moment.

ALDE SIBIU: Scrisoare deschisă către preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu

Suntem în plină criză COVID-19 şi urmărim cu îngrijorare cum numărul de cazuri creşte exponenţial de la o zi la alta, la fel ca acum 3 săptămâni în Italia. Conform tuturor experţilor în domeniu, numărul de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus va creşte foarte mult şi în România, implicit şi la Sibiu. De aceea dorim să venim cu o propunere către preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean. Am remarcat că aţi propus şi consilierii judeţeni au aprobat ieri alocarea a 2 milioane de lei pentru Spitalul Judeţean Sibiu. Ne-am fi dorit ca această măsură să fie luată în ianuarie când se ştia deja de evoluţia epidemiei. Atunci se mai găseau echipamente de protecţie de cumpărat la preţuri decente. Acum Spitalul va încerca să achiziţioneze aceste echipamente, dar dacă le va găsi, vor fi la suprapreţ.


Haideţi să nu mai fim reactivi în decizii, ci pro-activi! Doamna Preşedinte Cîmpean vă rugăm, după modelul Consiliului Judeţean Cluj, să dispuneţi de urgenţă preluarea Spitalului privat Polisano pentru a oferi extra spaţiu valului de îmbolnăviri ce va urma. Spitalul Polisano are dotările necesare şi poate prelua pacienţi. Legislaţia permite această decizie. Avantajul este că acest spital privat se află chiar în curtea Spitalului Judeţean Sibiu, pacienţii triaţi în cortul din curte şi apoi la UPU putând fi alocaţi şi în această clădire.


Apreciem efortul persoanelor şi firmelor din Sibiu de a dona direct sau prin Fundaţia Comunităţii, Spitalului Judeţean peste 2 milioane de lei. De asemenea apreciem gestul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române Sibiu de a ceda 500.000 de lei din banii cuveniţi pe anul 2020 pentru Spitalul Judeţean. Acum este vremea măsurilor politice din administraţia judeţeană. Cei 1,5 milioane lei alocaţi Spitalului Judeţean ieri (restul de 500.000 fiind banii Arhiepiscopiei) sunt un început firav. Vă rugăm insistent, alături de consilierii judeţeni să revizuiţi bugetul pe anul 2020 şi măcar acum, în al doisprezecelea ceas, să prioritizaţi sume mult mai mari pentru sănătate.

Acum e momentul, până nu este prea târziu!

Ovidiu Gheorghe Tocaciu
preşedintele ALDE SIBIU

363Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *