ALDE Sibiu: „Propunem tuturor consiliilor locale din judeţ să decidă rapid reducerea impozitelor locale pe terenuri și clădiri ”

ALDE Sibiu cere, într-o scrisoare deschisă adresată aleșilor locali, să reducă rapid impozitele locale pe terenuri și clădiri

Stimaţi consilieri locali,


Indiferent că reprezentaţi cetăţenii din Sibiu, Mediaş, Agnita, Sălişte sau orice altă localitate din judeţ, fie ea mai mică sau mai mare, aveţi o datorie în această perioadă de a vă gândi la situaţia economică a localităţii. Reprezentaţi cetăţenii care v-au ales, implicit şi mediul de afaceri din localitate. De curând preşedintele Camerei de Comerţ a României a avertizat că prelungirea crizei COVID-19 în ţară poate avea un impact nimicitor asupra mediului de afaceri.


Credem că este vremea măsurilor ferme în favoarea mediului de afaceri, pentru că fără firme dispar locurile de muncă şi veniturile la bugetele locale. Ori firmele sunt cele mai lovite în această perioadă. Imposibilitatea de a-şi desfăşura afacerile, combinată cu impozitele şi taxele existente va duce la multe falimente. Nimeni nu îşi doreşte asta.


„De aceea propunem tuturor consiliilor locale din judeţ să decidă rapid reducerea impozitelor locale pe terenuri și clădiri pentru a nu asista la creșterea poverii fiscale în contextul reducerii sau întreruperii activității, preîntâmpinând astfel falimentul unor agenți economici” a declarat Horaţiu Marin, ALDE judeţul Sibiu.

Aceasta este o primă măsură, o alta fiind reducerea taxei de salubritate în toate UAT-urile şi diminuarea taxei de publicitate.
Un set de măsuri de acest fel poate fi un real sprijin pentru mediul de afaceri şi, implicit, pentru comunitate.

Biroul de presă ALDE Sibiu

220Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *