ALDE Sibiu: O lecţie de economie pentru doamna vicepremier Turcan

Comunicat de presă transmis de Președintele ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu:

Deşi are studii comerciale şi economice absolvite cu brio la Moscova şi Bucureşti se pare că doamna  vicepremier Raluca Turcan are nevoie de o lecţie de economie. Capitalistă. Poate manualele după care a învăţat la Moscova erau despre alt model economic, de care românii au crezut că au scăpat în 1989. Liberalismul doamnei Turcan este doar în numele partidului din care astăzi face parte. Să declari azi, 21 februarie, „Ratele românilor la bancă au scăzut în fiecare lună de guvernare a PNL” denotă aberaţie economică sau crasă manipulare. Astăzi, doamna Turcan, românii au parte de cea mai mare rată de schimb euro-leu, depăşing pragul 4,80. Şi devalorizarea leului continuă! Cum putem vorbi de rate scăzute când euro creşte? Iar indicele ROBOR de care vorbiţi că a scăzut, de fapt abia a ajuns la momentul preluării Guvernării de către PNL. Este uşor să spui că a scăzut după ce BNR a pompat pe piaţă în speranţa unei încetiniri a derapajului economic în care a intrat România din octombrie 2019 încoace.

De ce nu spuneţi românilor de cele 4 miliarde de euro împrumutate de guvern în luna ianuarie? De ce nu spuneţi de intervenţiile masive ale BNR în piaţă? Doamna vicepremier Turcan este atât de prinsă în forţarea alegerilor anticipate cu orice preţ, încât alături de Guvern este dispusă să ipotecheze întreaga Românie. Politica economică dusă în ultimele luni denotă impotenţa guvernului de a gestiona macro-economia naţională. Împrumuturile vor mai creşte cu orice cost al dobânzii, rezervele bancare naţionale vor scădea drastic, totul cu un singur scop: câştigarea alegerilor anticipate parlamentare în iunie. După aceea, potopul!

Aveam speranţe că după ce a locuit atâţia ani la Sibiu, doamna Turcan a învăţat ceva din atitudinea financiară precaută a ardelenilor. Dar se pare că interesul partidului de a cuceri puterea în România cu orice preţ plătit, nu de ei, ci de toţi românii, este mult mai important. Ne vom trezi după luna iunie în situaţia falimentului statului român, pe modelul grecesc. Pensionarilor li se promite că mărirea pensiilor programată în octombrie va avea lor, după planul multi-anual de atingere a standardelor minime UE. De fapt toate promisiunile nu mai au bază economică, la deficitul uriaş creat lunile acestea economiei naţionale.

Astăzi, doamna vicepremier Turcan, minte despre ratele românilor în ziua celui mai slab curs euro-leu din istorie. După alegeri ne vom trezi cu pensiile îngheţate, dacă nu chiar tăiate. Cu tăieri masive salariale la bugetari, după modelul anterior aplicat tot de colegii de partid ai doamnei Turcan (PD). Şi cu plăţi uriaşe la împrumuturi externe. Şi dacă nu mai au ce privatiza, vor privatiza sistemul public de sănătate, măsură deja începută de ministrul Costache.

405Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *