ALDE Sibiu: Ne întoarcem în comunism?

Măsurile luate de autorităţi în ultimele zile, în sensul de a nu mai comunica public informaţii detaliate despre coronavirus, ne aduc aminte de regimul securisto-comunist. Declanşarea stării de urgenţă a avut drept scop luare de măsuri rapide pentru dotarea cu medicamente şi echipamente a unităţilor spitaliceşti. De asemenea scopul ar fi trebuit să fie luarea de măsuri pentru sprijinul mediului economic.

Dar de 3 zile asistăm stupefiaţi la măsuri contra liberei informări a publicului. Ultima decizie, comunicată astăzi de Ministerul Adiministraţiei şi Internelor, la toate prefecturile de a nu mai comunica date privind numărul de teste aplicate şi numărul de cazuri pozitive este de-a dreptul revoltător. În această plină criză medicală, singura soluţie de a opri panica este de a informa populaţia prin toate mijloacele în detaliu despre ceea ce se face de către autorităţi şi ceea ce se întâmplă. În schimb avem o politică de reducere a numărului de informaţii oferite publicului privind evoluţia pandemiei la noi în ţară.

ALDE Sibiu condamnă aceste practici şi simplul fapt că în decretul privind declanşarea stării de urgenţă s-a introdus ideea sancţiunilor pentru media sau chiar interzicerea presei este incredibil.

Ovidiu Gheorghe Tocaciu
preşedintele ALDE Sibiu

356Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *