ALDE Sibiu cere o Lege corectă a pensiilor speciale

La votul decizional din Camera Deputaţilor, parlamentarii ALDE s-au abţinut.

Mesajul nostru trebuie clar înţeles: decizia Guvernului PNL de a desfiinţa pensiile speciale este o şmecherie politicianistă. PNL a urmărit să obţină astfel un vot populist, dar de fapt realitatea este alta. Oamenii au fost informaţi că prin această decizie s-au desfiinţat pensiile speciale. În realitate cei care au deja pensiile speciale beneficiază în continuare de ele. Doar cei care ies la pensie de acum încolo nu vor mai primi acest tip de pensie. Guvernul PNL a stabilit ca unele categorii să primească în continuare pensii speciale: armată, poliţie, pompieri, servicii secrete.

De ce s-au grăbit liberalii să taie pensiile speciale la judecători şi procurori aruncând în aer sistemul de justiţie prin protestele actuale? Există un interes de răzbunare pe dosarele existente pe rol contra politicienilor liberali? Şi de ce au păstrat pensiile serviciilor secrete, singurele venituri ale unor cetăţeni de la Statul Român care sunt SECRETE?!

ALDE a cerut de multe ori o legislaţie care să interzică pensionarilor din mediul militar (armată, poliţie, servicii secrete) să poată lucra la stat. Ei obţin două venituri simultan de la Statul Român. Să nu uităm că oamenii din acest sistem se pensionează la aproximativ 40 de ani!

141Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *