ALDE Sibiu a sesizat BEJ și Prefectura – Bătaie de joc cu plata membrilor din secțiile de votare

Organizaţiile ALDE din Mediaş şi Sibiu au depus la Biroul Electoral Judeţean Sibiu şi Instituţia Prefectului sesizări privind discriminarea membrilor comisiilor din secţiile de votare la alegerile prezidenţiale.

Astfel membrii din 7 secţii de votare din municipiul Sibiu , și în mai multe secții din municipiul Mediaș precum si din judeţ, au primit mai puţini bani decât restul membrilor. Astfel în loc de 720 lei după plata impozitului, membrii acestor secţii de vot au primit 450, 540 sau 630 lei.

Plata s-a făcut în baza pontajului realizat de preşedinţii de secţie de vot, care au pontat mai puţin decât prevede legea la membrii comisiei. Doar că aceşti preşedinţi al celor 7 secţii nu au uitat să se ponteze pe ei complet…

Cele 7 secţii de votare care au discriminat membrii comisiei sunt cele cu numerele: 4, 20, 26, 38, 78, 80, 100. „Luând în considerare că membrii ALDE ai secțiilor de votare au participat și la desfășurarea altor alegeri în anii precedenți și anul curent, considerăm că au fost tratați în mod discriminatoriu, încălcându-se dreptul la egalitate de tratament în ceea ce privește remunerarea, prestând în aceleași condiții, aceeași muncă.” a precizat Ovidiu Gheorghe Tocaciu, preşedintele organizaţiei judeţene ALDE Sibiu.

121Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *