ALDE merge cu liste proprii la alegerile locale

Partidul ALDE – FILIALA JUDETEANĂ SIBIU

Zilele trecute a avut loc la Braşov o întâlnire cu conducerea centrală ALDE, parlamentari şi preşedinţii de filiale judeţene. La această întâlnire s-a votat calendarul pentru alegerile locale din 2020. Cu acest prilej reprezentanţii din teritoriu ai ALDE au reiterat dorinţa ca partidul să prezinte liste proprii de candidaţi la alegerile locale.

În urma întâlnirii, ALDE e transmis că dezminte ferm orice aşa zisă informaţie privind o viitoare fuziune între Alianţa Liberalilor şi Democraţilor şi orice alt partid, inclusiv PNL. Orice afirmaţie privind o viitoare fuziune, şi orice afirmaţie privind astfel de negocieri în schimbul unor mandate de parlamentar reprezintă un fake news.

„Am asistat ieri la propagarea unei dezinformări , pe siteuri obscure de presă, despre o negociere privind o viitoare fuziune cu PNL. În numele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor dezmint ferm orice astfel de discuţii, în niciun moment nu s-a luat în calcul o astfel de variantă.

Singurele discuţii şi acordul pe care l-am semnat ulterior cu preşedintele PNL au vizat susţinerea Guvernului Orban la învestire, în baza unui set de condiţii privind realizarea unor proiecte.

Mai mult, chiar ieri noi, cei din ALDE, toţi liderii de filiale, am avut discuţii privind următoarea provocare electorală , alegerile locale, şi decizia spre care ne îndreptăm este aceea a unei candidaturi pe liste proprii”, a declarat purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian.

„Chiar daca ALDE a susţinut Guvernul Orban la învestire, în baza unui set de condiţii privind realizarea unor proiecte, în perioada următoare ALDE va juca rolul de partid filtru., drept pentru care vom sancţiona orice derapaj al acestei guvernări dacă va fi cazul” a declarat Ovidiu Gheorghe Tocaciu, preşedintele ALDE Sibiu.

57Distribuie:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *